Hari Kejn: Došao sam u Bajern da osvajam titule i igram LŠ

Optimizma ne manjka

13.08.2023. 16:50
  • Podijeli:
Hari Kejn-64a67c89f1807.webp Foto: AP Photo/Dave Thompson/Tanjug

Novi fudbaler Bajerna Hari Kejn izjavio danas je da je došao u klub iz Minhena da bi se borio za trofeje, saopštio je šampion Bundeslige.

Kejn je u noći između petka i subote potpisao ugovor sa Bajernom, a sinoć je već debitovao za novi klub na meču Superkupa Njemačke protiv Lajpciga (0:3).

"Nevjerovatno iskustvo. Doček na sinoćnjoj utakmici je bio magičan. Želim svake godine da igram u Ligi šampiona i da se borim za titule. Zato sam i došao u Bajern, koji je jedan od najvećih klubova na svijetu. To mi daje priliku da sa ovim klubom osvajam trofeje", rekao je Kejn na zvaničnom predstavljanju u klubu iz Minhena.

On je priznao da je imao tešku nedjelju.

"Ovo je moj prvi transfer u kojem sam učestvovao. Srećan sam što sam ovdje. Moj fokus je sada ovdje, pokušavam da pomognem timu. Proveo sam cijelu karijeru i život u Engleskoj. Biće potrebno malo vremena da se prilagodim na novu ligu, timove. Prilagođavao sam se tokom karijere u Totenhemu i reprezentaciji, to ću raditi i ovdje. Bilo je jasno da će to biti teška odluka. Bio sam u Totenhemu 19 godina, klub je dio mog srca. Osjećao sam da je sada pravo vrijeme da promijenim klub", dodao je engleski fudbaler.

Novinari su podsjetili Kejna da će finale Lige šampiona ove sezone biti odigrano na Vembliju.

"Igrati na Vembliju je uzbudljivo. Šansa za trijumf na Vembliju bila bi nevjerovatna za mene. Nadam se da možemo to da postignemo", dodao je Kejn.

On je potpisao ugovor sa Bajernom do juna 2027. godine, a njemački klub je za engleskog fudbaler platio 100 miliona evra.

"To je mnogo novca. Osjećam odgovornost. Platili su kako bi pokušali da naprave velike stvari, ja želim da postignem velike stvari. Na istom smo putu", zaključio je Kejn.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()