Halilhodžić o reprezentaciji BiH: Kakva država, takva reprezentacija

"Jednom sam kazao da se kod sastavljanja ekipe najprije mora pitati savjete popa, fratra i hodže. Eno, vaši Vatreni su primjer kako se zajedništvom, ljubavlju prema dresu i domovini može mnogo postići.”, zaključio je Halilhodžić

27.11.2023. 17:45
  • Podijeli:
halilhodžić_pixsell-6564c41d321d9.webp Foto: Pixsell

Bosanskohercegovački fudbalski stručnjak, Vahid Halilhodžić u intervjuu za hrvatske medije ponovo se dotakao reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Halilhodžić je razgovor za Sportske Novosti na portalu jutarnji.hr počeo nikada prežaljenim otkazom u reprezentaciji Maroka.

“Vjerujte nema tih para koji bi mogli ublažiti moje razočaranje, pravu istinsku bol, kad sam onemogućen voditi Maroko u Kataru. Doživio sam dosta toga u svojem životu, pa tako i ona dva prethodna nezaslužena otkaza kao izbornik Obale Bjelokosti i Japana. A da ne spominjem strašne obračune u mojem Mostaru.”

Govorio je popularni Vaha o svom poznatom nepopustljivom karakteru.

“Držim da sam uspravan čovjek, da sam radio pošteno, u svakom trenutku sam, kao i inače u karijeri čuvao svoj integritet, najbolje je kazati obraz. Naravno i moje porodice, koja mi je oduvijek bila i ostala svetinja.”

Jedno od pitanja odnosilo se i na reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

“Kakva država, takva reprezentacija. Što to tamo rade? Jednom sam kazao da se kod sastavljanja ekipe najprije mora pitati savjete popa, fratra i hodže. Eno, vaši Vatreni su primjer kako se zajedništvom, ljubavlju prema dresu i domovini može mnogo postići.”, zaključio je Halilhodžić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()