Haaland je "monstrum", City nastavio s potjerom za Arsenalom

Aktuelni prvaci sigurni na Etihadu protiv Leicestera

15.04.2023. 20:25
  • Podijeli:
city_haaland reuters-643ae94e2f804.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Manchester Cityja slavili danas u okviru 31. kola engleske Premier lige laganu i sigurnu pobjedu nad Leicesterom rezultatom 3:1 i tako nastavili potjeru za Arsenalom.

Već u petoj minuti John Stones pogađa za vodstvo domaćina, a u 13. minuti dosuđen je penal za City zbog igranja rukom. Na 2:0 je povisio Erling Haaland.

Ove sezone nezaustavljivi Norvežanin je u 25. minuti iskoristio dodavanje Kevina de Bruynea i već tada riješio meč, a postigao svoj 32. gol u Premier ligi ove sezone.

City i Arsenal su sada na samo tri boda razlike na čelu tabele Premier lige, a kako Građani dočekuju Topnike u duelu koji se bliži, sve je i više nego otvoreno u borbi za titulu engleskog prvaka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()