Haaland het-trikom zakucao Vukove

Manchester Cityja pobijedio Wolverhamptona rezultatom 3:0

22.01.2023. 17:27
  • Podijeli:
Erling Haaland foto Reuters-63cd63acdb527.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Manchester Cityja pobijedili su večeras na svom terenu ekipu Wolverhamptona rezultatom 3:0 u meču 21. kola Premijer lige.

Sva tri gola za Manchester City postigao je norveški napadač Erling Haaland. On se upisao u strelce u 40, 50. iz penala i 54. minutu.

Ovo je bio četvrti het-trik norveškog napadača u Premijer ligi. Haaland je prvi strelac Premijer lige ove sezone sa 25 golova.

Manchester City je trenutno drugi na tabeli Premijer lige sa 45 bodova, dok prvoplasirani Arsenal ima dva poena više.

Međutim, londonski klub ima dva meča manje. Vulverhempton je 17. sa 17 bodova.

City će u narednom kolu gostovati Tottenhamu, dok će Wolverhampton na svom terenu dočekati Liverpool.

Leeds i Brentford su ranije danas igrali bez golova, dok se od 17.30 sastaju Arsenal i Manchesetr united.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()