Gvardiola: Ne mogu kriviti Halanda

Erling nikada ranije u dresu Sitija nije šutirao toliko puta na nekom meču, a da nije uspjeo da se upiše u listu strijelaca

18.02.2024. 12:09
  • Podijeli:
Erling Haland-656092d41f033.webp Foto: AP Photo/Dave Thompson/Tanjug

Menadžer Mančester Sitija Pep Gvaridola stao je u odbranu napadača svog tima Erlinga Holanda, koji je bio nekarakteristično nesiguran ispred gola rivala u utakmici protiv Čelzija.

''Građani'' su na ''Etihadu'' ugostili ''Plavce'' i odigrali samo nerješeno 1:1 (0:1) u meču 25. kola Premijer lige. Susret je bio jako sadržajan, a obilježilo ga je taktičko nadmetanje Gvardiole i menadžera dvostrukog šampiona Evrope Maurisija Poketina.

Haland je u devet navrata šutirao ka golu koji je čuvao Đorđe Petrović. On je dvaput odbranio šut ubojitom napadaču, dvaput su Norvežaninove pokušaje izblokirali gostujući fudbaleri, a ostali pokušaji su završili van okvira gola.

Erling nikada ranije u dresu Sitija nije šutirao toliko puta na nekom meču, a da nije uspjeo da se upiše u listu strijelaca. Neke od tih šansi bile su veoma izgledne – naprednom statistikom izraženo, kompjuterski algoritam je procijenio da je Haland mogao ''komotno'' da postigne barem gol, ako ne i dva.

''Dobro je što je Haland šutirao devet puta, na narednom meču će postići gol. Ne mogu da se ljutim na Erlinga. I ja sam bio fudbaler, postigao sam ukupno 11 pogodaka tokom karijere koja je trajala 11 godina“, rekao je Pep.

A potom je i dodao:

''U prosjeku – to je tek jedan gol po sezoni. Da li sam ja na osnovu toga pravi čovek da kritikujem i savjetujem napadače? Stvorili smo veliki broj prilika, sljedeći put će ih iskoristiti. Ne krivim ga, takve stvari su normalne u fudbalu. Igrači su ljudska bića. Naš tim nije igrao na uobičajenom nivou u prvom poluvremenu“.

''Građani'' zauzimaju treće mjesto na tabeli sa 53 boda iz 24 utakmice, dok lider Liverpul ima četiri boda prednosti, ali su ''Redsi'' odigrali i meč više.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()