Guardiola se našalio u svom stilu: “Malo sam ljut na De Bruynea…”

Nakon ove pobjede, treće uzastopne u Premier ligi, City za vodećim Liverpoolom zaostaje dva boda

14.01.2024. 12:44
  • Podijeli:
Kevin de Brujne-65a3c521cbd35.webp Foto: Owen Humphreys/PA via AP/Tanjug

Sjajnu utakmicu u Newcastleu mogli smo gledati u subotu u 21. kolu Premier lige, a Manchester City je nakon preokreta (3:2) došao do vrlo važna tri boda u prvenstvenoj utrci. Pep Guardiola je bio presretan nakon utakmice.

Nakon ove pobjede, treće uzastopne u Premier ligi, City za vodećim Liverpoolom zaostaje dva boda.

“Nemam riječi kojima bih opisao nastup naše ekipe. Sud o nama donosi se na temelju nastupa i na temelju pobjede. Dokazali smo svoje kvalitete. Bilo je čudno, ali stavili smo utakmicu pod svoju kontrolu i dobro smo stizali do malih dijelova terena. U tranziciji smo primili dva gola, slično kao protiv Liverpoola. No, držali smo se plana, a onda je došla čarolija Kevina i Oscara”, rekao je Pep Guardiola nakon dramatične finalne pobjede nad Newcastleom.

Strijelci za “Građane” bili su Bernardo Silva, Kevin de Bruyne i mladi Oscar Bobb koji je u 91. minuti potvrdio veliki preokret gostiju.

“Malo sam ljut na De Bruynea što nije zabio slobodni udarac u prvom kontaktu s loptom”, našalio se španjolski stručnjak.

“Oscar je zabio sjajan gol, jako sam sretan zbog njega. Kad Kevin ima loptu, naši ‘trkači’ uvijek imaju šansu. Kada su naši suparnici bili umorniji, Kevin i Oscar su nam dali dodatni tempo u finišu”, zaključio je menadžer Manchester Cityja.

Sljedeću utakmicu u Premier ligi Manchester City igra tek 31. januara, kada na Etihad dolazi Burnley.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()