Guardiola: Ono što se dogodilo Liverpoolu može se dogoditi i nama

Trener Cityja rekao da moraju biti ponizni

26.04.2024. 09:54
  • Podijeli:
guardiola reuters-646f18c29984e.webp Foto: Reuters

Manchester City je jučer s 4:0 slavio na gostovanju kod Brightona i sad zauzima drugo mjesto ljestvice engleskog prvenstva. Ipak, ekipa Pepa Guardiole ima sve u svojim rukama jer ima i odigranu utakmicu manje od Arsenala za kojim zaostaje tek jedan bod.

Iako su mnogi sigurni da će City i ove sezone slaviti titulu, Guardiola ne želi istrčavati s takvim izjavama. Svjestan je da se i njegovoj ekipi može dogoditi posrtaj kakav se, primjerice, nedavno dogodio Liverpoolu i praktički ga eliminisao iz utrke za titulu.

Komentarišući pobjedu svoje ekipe istaknuo je: "Znali smo da porazom ili remijem gubimo šansu u borbi za naslov. Pritisak je tu, naravno. Još pet utakmicu. Idemo na sljedeću, to je sve što mogu reći. Ono što se dogodilo Liverpoolu može se dogoditi i nama. I Arsenalu. Ljudi nisu očekivali poraz Liverpoola od Crystal Palacea ili Evertona, ali to se dogodilo. To je nogomet."

"Everton se bori za prvoligaški status. Kao i Nottingham Forest protiv kojeg mi igramo. Moramo biti ponizni i poštovati suparnika. U protivnom nećemo uspjeti", dodao je Guardiola.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()