Grčki mediji: Uhapšena jedna osoba povezana sa ubojstvom navijača AEK-a?

U huliganskom okršaju između navijača AEK-a i Dinama život je izgubio 29-godišnji navijač grčkog tima, a ukupno je privedeno više od 100 hrvatskih državljana

09.11.2023. 19:21
  • Podijeli:
Grčka_policija_ubistvo navijača AEK-a_Foto Reuters-64d338dd116f0.webp Foto: Reuters

Iz Grčke u popodnevnim satima stižu informacije kako je uhapšen grčki navijač zbog ubojstva Michalisa Katsourisa.

U huliganskom okršaju između navijača AEK-a i Dinama život je izgubio 29-godišnji navijač grčkog tima, a ukupno je privedeno više od 100 hrvatskih državljana. Za ubojicom se još uvijek traga, a kako danas piše grčki portal zougla.gr čini se da je on pronađen i da se radi o državljaninu Grčke:

“Specijalna postrojba grčke policije EL.AS. uhitila je u četvrtak poslijepodne Grka koji je sudjelovao i u neredima prije početka finala Kupa između AEK-a i PAOK-a u maju 2017. u Volosu i tada je bio osuđen na 12 mjeseci. Prema našim informacijama identificiran je DNK vlasnika noža pronađenog na mjestu ubojstva Michalisa Katsourisa.

Radi se o osobi poznatoj iz ranijih slučajeva organima vlasti. Prema najvišim dužnosnicima EL.AS.-a dokaza je dovoljno da se osobi s inicijalima A.D. odredi istražni zatvor. Imamo informaciju i da se spomenuta osoba nalazi na fotografiji u noći incidenta prije utakmice AEK-a i Dinama te da je, kako policijski izvori ističu, bio naoružan nožem. Na snimkama sa sigurnosnih kamera koje je pregledao EL.AS. jasno se vidi da konkretni navijač AEK-a, A.D., trči pored Michalisa Katsourisa i u jednom trenutku se sudara s njim dok su obojica pokušavali pobjeći huliganima zagrebačkog Dinama i Panathinaikosa.

Policija je pronašla nož s tragovima krvi, a nakon laboratorijskih pretraga pokazalo se da je riječ o krvi Michalisa Katsourisa. Na nožu je pronađen DNK, očito, i njegovog vlasnika, osobe s inicijalima A.D., koji je nakon ubojstva policiji kazao da je bio u Filadelfiji blizu Katsourisa te da ima nož koji je izgubio tijekom incidenata”, navodi se na portalu zougla.gr.

Podsjetimo, navijači sukob se dogodio prije utakmice 2. pretkola Lige prvaka između AEK-a i Dinama kada je više od 100 hrvatskih huligana stiglo u Atinu kako bi se sukobili sa domaćim navijačima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()