Grčka počela da oslobađa Boyse: 30 deportovano, još 70 čeka

Izrečena im je i novčana kazna od hiljadu eura

10.12.2023. 14:30
  • Podijeli:
AEK_dinamo_pixsell-64dbdd1c438de.webp Foto: Pixsell

Trideset navijača Dinama, od stotinak ljetos uhapšenih, pušteno je iz atinskog zatvora i deportovano iz Grčke, sa zabranom ulaska u tu zemlju, nakon što su u istražnom zatvoru proveli četiri mjeseca i dva dana bez jednog jedinog dokaza da su učestvovali u ubistvu navijača AEK-a uoči utakmice dva kluba 7. avgusta.

Izrečena im je i novčana kazna od hiljadu eura.

Istražni sudija ovu odluku objasnio je “nepostojanjem dokaza da su ti ljudi izvršili ubistvo”.

Iako je istraga u međuvremenu vodila ka tome da je smrtonosni ubod 29-godišnjem Michalisu Katsurisu zadao navijač Panathinaikosa, a kasnije došlo do dokaza koji upućuju da je Katsurisa ubio jedan od navijača AEK-a u haosu koji je nastao na ulicama atinske prijestonice, oko 70 navijača iz Hrvatske i dalje je u zatvoru i čeka sljedeću priliku da bude oslobođeno.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()