Fudbalski trener sve rastužio: Imam još godinu dana života

On je u februaru podnio ostavku na funkciji šefa stručnog štaba švedskog kluba “Karlštad” zbog “zdravstvenih problema”.

11.01.2024. 10:54
  • Podijeli:
Sven Goran Erikson-659fb81352f7e.webp Foto: Profimedia

Švedski trener i bivši selektor fudbalske reprezentacije Engleske Sven Jeran Erikson saopštio je da mu je dijagnostikovan rak i da “u najboljem scenariju” ima još jednu godinu života.

On je u februaru podnio ostavku na funkciji šefa stručnog štaba švedskog kluba “Karlštad” zbog “zdravstvenih problema”.

“Svi vide da imam bolest koja nije dobra. Svi sumnjaju na rak, što i jeste tačno, ali moram da se borim koliko god je moguće”, izjavio je Erikson za švedski “Radio P1”.

Erikson /75/ je rekao da zna da će u najboljem slučaju živjeti još jednu godinu, ali da se nada da bi to moglo biti i duže.

“Mislim da ljekari koje imam ne mogu biti u potpunosti sigurni, ne mogu da kažu datum. Bolje je ne razmišljati o tome. Morate da zavarate mozak. Mogao bih da živim razmišljajući o tome sve vrijeme, da sjedim kod kuće, budem očajan i razmišljam kako nemam sreće i slično”, naveo je Erikson.

Erikson je predvodio Englesku na dva svjetska prvenstva – 2002. i 2006. godine i oba puta je izgubio u četvrtfinalu. Tokom četiri decenije trenerskog posla, Erikson je bio i šef stručnog štaba “Benfike”, “Rome” i “Mančester sitija”.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()