Fudbalski savez BiH se oglasio oko Superlige: Poslali poruku Čeferinu, a takmičenje nazvali “tzv.”

Brojni veliki klubovi svijeta su se oglasili nakon odluke, a većina je pružila podršku UEFA-i, ali i predsjedniku Aleksanderu Čeferinu

23.12.2023. 21:54
  • Podijeli:
vico zeljkovic armin durgut pixsell-64cb962ed5fc9.webp Foto: Armin Durgut/Pixsell

Svijet nogometa prije nekoliko dana iznenadila je vijest o presudi Evropskog suda za arbitražu koji je donio odluku u korist Evropske Superlige, a protiv postupanja FIFA-e i UEFA-e.

Slavi ova organizacija u kojoj su ostali još Barcelona i Real Madrid malu pobjedu, ali se čini kako je UEFA odnijela istinski trijumf.

Brojni veliki klubovi svijeta su se oglasili nakon odluke, a većina je pružila podršku UEFA-i, ali i predsjedniku Aleksanderu Čeferinu.

Danas se ovim povodom oglasila i krovna kuća bh. nogometa, a iz Fudbalskog saveza naše zemlje poslali su jasnu poruu.

“U svjetlu donošenja presude Evropskog suda pravde u slučaju tzv. Superlige, NS/FS BiH daje svoju punu podršku radu krovnoj kući evropskog fudbala (UEFA) i predsjedniku Aleksanderu Čeferinu. Ljudi koji vode evropski fudbal nastoje stvoriti adekvatne uslove svim svojim članicama, a time i klubovima koji se takmiče u okviru nacionalnih prvenstava, kako bi obezbijedila jednake uslove za kontinuiran i stručan rad. Svaki drugi oblik organizovanja bi doveo do različitog sistema vrednovanja kvaliteta. To nije moto UEFA, jer ona brine za svoje članice. Zato i NS/FS BiH podržava princip jednakih vrijednosti za sve učesnike u fudbalskoj igri širom kontinenta. Rukovodstvo NS/FS BiH će nastaviti kontinuiranu podršku radu UEFA na projektima koji vode daljem prosperitetu evropskog fudbala!”, poručili su iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()