Fudbalska reprezentacija BiH najteži test za Portugal

Portugalski mediji poklanjaju veliku pažnju večerašnjem meču, napominjući da će selekcija Bosne i Hercegovine biti pravi test za nacionalni tim Portugala

17.06.2023. 11:31
  • Podijeli:
reprezentacija BiH foto Anadolija-648d7d732eb6b.webp Foto: Anadolija

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine u Lisabonu večeras igraju utakmicu kvalifikacija za UEFA EURO 2024 protiv favorizovanog Portugala, javlja Anadolija.

Portugalski mediji poklanjaju veliku pažnju večerašnjem meču, napominjući da će selekcija Bosne i Hercegovine biti pravi test za nacionalni tim Portugala.

Kako navodi portal "Noticiasaominuto", reprezentacija Portugala očekuje pobjedu večeras protiv Bosne i Hercegovine.

"Kada su u pitanju direktni obračuni, Portugal i Bosna i Hercegovina su se već susreli u četiri navrata u kojima je portugalski tim upisao tri pobjede i jedan remi. Ipak, Bosna i Hercegovina je vrlo dobra ekipa sastavljena od mladih igrača i onih koji imaju bogato iskustvo, poput Edina Džeke i Miralema Pjanića", navodi se u tekstu.

Portal "Record" podsjeća da je selekcija Portugala na početku kvalifikacija u obje utakmice upisala pobjede protiv Lihtenštajna i Luksemburga, i da će meč protiv BiH biti dobar ispit za portugalski sastav kojeg trenutno predvodi selektor Roberto Martinez.

Portugalski dnevni list "Jornal de Noticias (JN)" upozorava da je fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sigurno najteži test za Portugal u ovoj grupi.

Kako navodi "Dnoticias", Portugal će pobjedom protiv selekcije Bosne i Hercegovine pokušati povećati razliku u grupi "J" u odnosu na druge ekipe. U tekstu se dodaje da će ovo biti pravi prvi test u ovoj grupi za novog selektora Roberta Martineza.

Napominje se također da Bosna i Hercegovina nikada nije bila u završnoj fazi Evropskog prvenstva, dodajući da je ipak učestvovala na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, a kao najveću opasnost izdvajaju napadača Džeku i veznjaka Pjanića.

Utakmica trećeg kola grupe ”J” kvalifikacija za UEFA EURO 2024. igra se na stadionu ”Luz” u Lisabonu sa početkom u 20.45 sati.

Poslije dva odigrana kola u grupi ”J” prvi je Portugal sa maksimalnih šest bodova. Slijede Slovačka sa četiri, Bosna i Hercegovina i Island imaju po tri, Luksemburg jedan, dok je Lihtenštajn bez bodova.

Utakmicu Portugal - Bosna i Hercegovina prenosit će uživo 44 TV kanala.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()