Fudbaleri Borca upalili motore: A sad, po titulu

"Primarni cilj je šampionska titula. I da što dalje doguramo u Evropi. Da bismo došli do grupne faze, trebaće vremena"

12.06.2023. 12:47
  • Podijeli:
Prozivka FK Borac_Una-6486ef88b0ca5.webp Foto: UNA

Fudbalski klub Borac započeo je operaciju šampionska titula.

Crveno-plavi su se nakon dvosedmičnog odmora okupili na Gradskom stadionu na kojem će udariti temelje juriša na pehar.

U ovom trenutku šef stručnog štaba Vinko Marinović na raspolaganju ima 25 igrača. To su: Nikola Ćetković, Bojan Pavlović, Đorđe Milojević, Nikola Pejović, Aleksandar Subić, Marko Kujundžić, Filip Račić, Sergej Dojčinović, Janez Pišek, Dejan Popara, Fedor Predragović, Jakov Blagaić, Obren Cvijanović, Enver Kulašin, Jovo Lukić, Savo Šušić, Stefan Marčetić, Danilo Moconja, Mladen Jurkas, Nemanja Mihajlović, Zoran Kvržić, David Vuković, David Čavić, Alen Jurilj i Damir Hrelja.

Ovo nije konačan roster za novu sezonu. U toku su pregovori sa potencijalnim pojačanjima, te fudbalerima koji su istekli ugovori. Izvjesno je, takođe, da će biti i odlazaka.

"Trudićemo se da ekipu u cijelosti formiramo do odlaska na Zlatibor, 26. juna. Proces je u toku. Razgovori traju. Nekim igračima smo dali ponude, sad čekamo odgovore. Za neke smo odlučili da neće ostati", pojasnio je predsjednik Milan Tegeltija.

Prvi čovjek kluba iz Platonove nije skrivao da Borac u kampanji pred nama ima najviše ambicije.

"Primarni cilj je šampionska titula. I da što dalje doguramo u Evropi. Da bismo došli do grupne faze, trebaće vremena. Tome realnije možemo težiti naredne sezone", zaključio je Tegeltija.

Fudbaleri će sutra odraditi prvi trening, 24. juna će polagati test protiv Omarske, a dva dana kasnije spakovati kofere i krenuti put Zlatibora.

 Stručni štab se nada da će do tada imati kompletiran tim.

"U fazi smo formiranja ekipe. Svi zajedno radimo na tome da što prije kompletiramo kadar. Dobra stvar je što smo direktno u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije, a te dvije dodatne sedmice pokušaćemo da iskoristimo na najbolji način. Pred nama je nova sezona, cijevi, izazovi. Borac uvijek ima najviše ambicije i tako ćemo se postaviti. Želimo da budemo kvalitetniji nego u prethodnoj sezoni, u kojoj smo ispunili cilj, plasirali se u Evropu i osvojili Kup Republike Srpske", ocijenio je Marinović.

Sportski direktor Oliver Jandrić ppojasnio je plan rada na početku priprema:

"Prvu sedmicu ćemo iskoristiti za ljekarske preglede. Do kraja iste trebalo bi da nam se priključe još dva, tri pojačanja. Od naredne sedmice krećemo punom parom. Za 29. jun je zakazana utakmica sa Crvenom zvezdom u Užicu. Za 4. juli još čekamo rivala, dok ćemo pet dana kasnije igrati dva meča, sa Radničkim i Jedinstvom.

Kapiten Aleksandar Subić je poručio da je na fudbalerima da se što bolje sprema za nova iskušenja.

"Vjerujem se da ćemo biti spremni za Evropu, prvenstvo, Kup. Nadam se da su se svi igrači dobro odmorili i da su fizički i psihički spremni. Najvažnije je da pripreme prođemo bez povreda", zaključio je Subić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()