Fudbaleri Australije će na utakmici protiv Palestine donirati novac narodu Gaze

Palestina će 21. novembra dočekati Australiju u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

18.11.2023. 15:03
  • Podijeli:
Miloš Degenk Australija Katar Tanjug AP photo Jorge Saen -638c843c7e983.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Jorge Saen

Fudbaleri Australije su odlučili da će na utakmici protiv Palestine u utorak donirati novac narodu Gaze koji je na snažnom udaru izraelskih vojnih snaga.

Palestina će 21. novembra dočekati Australiju u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Susret će se zbog situacije u Palestini igrati u Kuvajtu, a australski fudbaleri su odlučili novčano pomoći narodu Gaze.

Naime, dio svojih bonusa koje će im za odigravanje utakmice dodijeliti Nogometni savez Australije će donirati međunarodnoj organizaciji Oxfam, koja šalje novčanu pomoć narodu Gaze.

"Teško nam je i zamisliti u kakvoj se situaciji nalaze palestinski igrači i šta ova utakmica znači za njih. Divim im se kako se uopće mogu fokusirati na nogomet u ovoj situaciji", izjavio je australski reprezentativac Jackson Irvine.

Od početka rata 7. oktobra u izraelskim bombardiranjima u Gazi je ubijeno više od 10.000 Palestinaca.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()