Fudbal u škole: Poznati prvi putnici na regionalno takmičenje

Projekat realizuje Fudbalski savez Republike Srpske uz pomoć Evropske fudbalske unije UEFA

18.10.2022. 11:35
  • Podijeli:
Fudbal u škole 1-1666085740633.webp Foto: UNA

Poznati su prvi učesnici regionalnog takmičenja projekta Fudbal u škole. Prve vizu su podijeljenje na nadmetanjima u Derventi i Foči.

Najviše uspjeha u Foči imali su učenici Osnovne škole "Sveti Sava" koji su u finalu pobijedili vršnjake iz OŠ "Veselin Masleša" sa 3:0. Djevojčice iz "Masleše" uspjele su ipak da donesu radost svojoj školi, pošto su bile bolje od djevojčica iz "Svetog Save" sa 3:0.

Učenici OŠ "Nikola Tesla" iz Dervente prvo su sa 9:0 savaldali OŠ "Đorđo Panzalović", a potom i drugare iz OŠ "Todor Dokić" sa 1:0, te pokazali da su do sada najbolje savladali vještine najvažnije sporedne stvari na svijetu. U konkurenciji djevojčica neprikosnoivene su bile djevojčice OŠ "Đorđo Panzalović". One su sa 3:1 bile bolje od "19. aprila", a sa 1:0 od "Nikole Tesle".

Projekat pod nazivom Fudbal u škole realizuje Fudbalski savez Republike Srpske uz pomoć Evropske fudbalske unije UEFA, a u njemu učestvuju djevojčice i dječaci četvrtih, petih i šestih razreda iz svih opština Republike Srpske.

U toku su opštinska takmičenja, zatim će uslijediti regionalna, a početkom decembra je veliko republičko finale u Banjaluci.

Podršku projekta koji se odvija pod motom "Zdravo dijete, zdrava škola" dali su Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Ministarstvo prosvjete i kulture, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, Ministarstvo unutrašnjih poslova, te Crveni krst Republike Srpske.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()