FK Sarajevo dovodi igrača koji je prije sedam godina u Premiership stigao za 10,6 miliona eura

Ovaj 26-godišnji napadač će, prema pisanju tamošnjih medija, u ponedjeljak 26. juna doći u glavni grad BiH, kako bi potpisao ugovor s Bordo timom

22.06.2023. 14:46
  • Podijeli:
Adalberto Peñaranda_foto_TW-649442360de2e.webp Foto: Twitter/@MarioSanchezVe

Reprezentativac Venecuele Adalberto Penaranda, nogometaš koji je 2016. godine prodan engleskom Watfordu za 10,6 miliona eura, postat će novi nogometaš FK Sarajevo, javljaju mediji iz Venecuele.

Ovaj 26-godišnji napadač će, prema pisanju tamošnjih medija, u ponedjeljak 26. juna doći u glavni grad BiH, kako bi potpisao ugovor s Bordo timom.

Navodi se da je ovaj nogometaš imao ponudu da karijeru nastavi u MLS ligi, no da je želio ostati u Evropi i zaigrati u evropskom takmičenju, pa će mu Sarajevo biti odlična prilika da se dokaže.

Sarajevo bi bilo njegov deveti evropski klub, nakon što je 2015. godine iz Deportiva La Guaira stigeo u italijanski Udinese. Odmah je posuđen Granadi, a u februaru 2016. godine Udinese ga je prodao Watfordu za 10,6 miliona eura, iako je tu sezonu ostao na posudbi u Granadi.

Nakon toga, opet se vratio u Udinese na posudbu i nije mogao nikako da pronađe sredinu u kojoj će igrati u kontinuitetu, naredne sezone je već otišao u Malagu, pa u Eupen, zatim CSKA Sofiju i Las Palmas, a nakon što mu je ugovor s Watfordom istekao, otišao je u portugalsku Boavistu.

Ni u posljednjem klubu se nije proslavio, jer zbog kazne o zabrani transfera ovaj portugalski tim ga nije mogao registrovati i nije odigrao nijedan meč za njih, pa će u Sarajevo doći kao slobodan igrač. Za A reprezentaciju Venezuele je do sada skupio 21 nastup. Trenutna vrijednost mu se procijenjuje na 400.000 eura.

Sarajevo će prvi meč u Evropi igrati 13. jula na stadionu Ramaz Shengelia u Kutaisiju, dok je revanš na rasporedu sedam dana kasnije, 20. jula na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()