FIFA presudila u korist Roberta Prosinečkog

Olimpija će bivšem selektoru BiH i njegovim pomoćnicima isplatiti 250.000 eura, javlja Sport klub Slovenija

25.09.2023. 20:30
  • Podijeli:
Prosinečki-647870937a277.webp Foto: UNA

Svjetska fudbalska federacija FIFA prošle sedmice presudila je u korist Roberta Prosinečkog, koji je nakon rastanka s ljubljanskom Olimpijom svoja prava zatražio pravnim putem.

Olimpija će bivšem selektoru BiH i njegovim pomoćnicima isplatiti 250.000 eura, javlja Sport klub Slovenija.

Prosinečki je bio trener Olimpije od marta do jula 2022. godine. U osam utakmica je osvojio 16 bodova. Pet puta je slavio, jednom remizirao i dva puta izgubio.

Smijenjen je uoči početka prošle sezone, kada je rukovodstvo Olimpije na njegovu poziciju imenovalo Alberta Rieru. Španac je s Olimpijom osvojio duplu krunu.

Za Olimpiju je ovo priličan udarac, ali isplata ne bi trebala predstavljati problem s obzirom na to da je prvak Slovenije plasmanom u Konferencijsku ligu zaradio tri miliona eura.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()