FIFA donijela odluku: Denis Huseinbašić može igrati za Bosnu i Hercegovinu!

Nastupao ranije za Njemačku

21.02.2024. 12:26
  • Podijeli:
denis huseinbasic fc koln-65d5ddeb1ae74.webp Foto: FC Koln

Zvanična potvrda da veznjak Denis Huseinbašić (22) može nastupiti za nacionalni tim Bosne i Hercegovine danas je stigla u Nogometni savez BiH.

Naime, Komitet za status igrača Svjetske nogometne federacije (FIFA) prihvatio je zahtjev Huseinbašića i NS BiH za promjenu sportskog državljanstva tako da mladi nogometaš sada može igrati za reprezentaciju BiH.

Huseinbašić je rođen 3. jula 2001. godine, a trenutno nastupa za njemački 1.FC Köln.

Igra na poziciji centralnog veznjaka, a tržišna vrijednost mu je 4,5 miliona eura.

Ove sezone upisao je 16 nastupa u Bundesligi te dva u Kupu Njemačke u kojima je zabilježio tri asistencije.

Köln ga je prije dvije godine doveo za 50.000 eura iz Offenbacha, kluba koji mu je i prvi dao šansu u profesionalnom nogometu.

Prije dvije godine je debitovao za mladu reprezentaciju Njemačke za koju je od tada upisao pet nastupa te je postigao dva pogotka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()