Fenerbahče i Galatasaray razočarali, nastavlja se mrtva trka za titulu prvaka

Mnogo se očekivalo od najboljih turskih timova u ovom momentu, a na kraju nije viđeno skoro ništa

24.12.2023. 20:06
  • Podijeli:
Fener_galata_derbi_Dzeko_foto_AA-6588811139e31.webp Foto: AA

Tresla se gora, rodio se miš. Epilog je to velikog turskog derbija između Fenerbahčea i Galatasaraya koji je završen bez pobjednika, ali i pogodaka (0:0).

Mnogo se očekivalo od najboljih turskih timova u ovom momentu, a na kraju nije viđeno skoro ništa.

Da fudbala neće biti previše moglo se naslutiti od početka. Derbi su obilježile nervoza, tenzije i mnogo prekršaja.

Izostale su i prave šanse, a jedan udarac u okvir gola koji su uputili fudbaleri Galatasaraya dovoljno govori.

Edin Džeko zamijenjen je u trećoj minuti nadoknade. Oko ruke je nosio kapitensku traku. Ovo mu je bio prvi nastup protiv Fenerbahčeovog najvećeg rivala.

Dijamant je imao dva pokušaja prema golu Galatasaraya, niti jedan nije išao u okvir gola. Vodio je veliku bitku s defanzivima gostiju, pretrpio je šest prekršaja, od ukupno 44 na meču.

Bh. napadač ostao je na 12 golova, baš kao Mauro Icardi, napadač Galatasaraya.

Fenerbahče i Galatasaray nastavljaju mrtvu trku za titulu. Obje ekipe imaju po 44 boda. Na trećem mjestu je Trabzonspor sa 30 bodova.

U subotu, 30. decembra, isti rivali će u Saudijskoj Arabiji voditi bitku za trofej Superkupa Turske.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()