Evropski ispit: Borac sa optimizmom juriša na Austriju

"Dosta stvari smo popravili, tako da sa otpizmom dočekujemu utakmicu sa najtrofejnijim austrijskim klubom"

24.07.2023. 11:41
  • Podijeli:
FK Borac_FK Borac-64be422d7d98d.webp Foto: FK Borac

Fudbaleri i stručni štab Borca sa umjerenim optimizmom dočekuju evropski izazov protiv Austrije.

Riječ je dvomeču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije.

Prvi duel biće odigran u četvrtak u Beču, sa početkom od 20.30 časova. Revanš je sedam dana kasnije, u istom terminu.

Crveno-plavi su tokom ljeta doživjeli mnogobrojne promjene u igračkom kadru.

Trener Vinko Marinović i saradnici imali su težak zadatak da poslože kockice.

Startni porazi u pripremnom periodu zato su bili manje-više očekivani.

No, remi sa Vojvodinom u generalnoj provjeri budi optimizam u redovima Banjalučana.

"Iza nas je šest sedmica pripremnog rada. Mogu reći da smo dosta dobro radili. Momci su odradili kvalitetne pripreme tokom kojih smo imali i dobre protivnike. Vidjeli smo gdje smo i šta smo. Kako je vrijeme odmicalo, bilo je sve bolje, što potvrđuje i zadnja utakmica sa Vojvodinom. Dosta stvari smo popravili, tako da sa otpizmom dočekujemu utakmicu sa najtrofejnijim austrijskim klubom. Austriji pripada uloga favorita u ovom dvomeču. Rival igra dosta agresivno, 90 minuta drži visoki intenzitet. Analizirali smo ga, gledali njegove mečeve, na treninzima radimo na detaljima koje moramo sprovesti u djelo. Fokus mora biti prisutan svih 90 minuta. Vjerujem da se možemo prezentovati na najbolji mogući način", jasan je Marinović.

Trofejni stručnjak potom je detaljno analizirao sastav iz austrijske prestonice:

"Pratili smo protivnike, pogledali sve njihove utakmice. Znamo dosta toga. Haris Tabaković je njihov najopasniji igrač. Igraju dosta ofanzivno, njeguju stil igre u kojem oba beka idu u napad, a tu možda ostaju prazni prostori. Sigurno je njihov veliki kvalitet presing, osvajanje lopte i brza tranzicija. No, svaka ekipa ima svoje mane, tako i Austrija. Pokušaćemo da ih iskoristimo".

Borac će i u Beču imati značajnu podršku svojih navijača. A nema sumnje da će Gradski stadion u revanšu biti značajno popunjen.

"U Austriji ima dosta naših navijača. Beč nije tako daleko. Nadam se da će biti mnogo naših pristalica. Njihova podrška mnogo bi nam značila u utakmici koja ima veliki ulog za klub", dodao je Marinović.

Golman Nikola Ćetković dijeli trenerov optimizam.

"Očekuje nas velika utakmica, veliki dvomeč. Prvi duel će biti dosta intenzivan, jer je Austrija takva. Igra moderan fudbal, visoki presing i jak intenzitet. Mislim da smo se dobro spremili fizički i da možemo pokazati kvalitet. To smo učinili u generalnoj probi u Novom Sadu. Imamo dosta novih igrača koji se brzo uklopili u naš sistem igre. Sa velikim optimizmom idemo u Beč, nadamo se pozitivnom rezultatu pred revanš. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()