Evo šta kaže anketa u Njemačkoj o otkazu Salihamidžiću i Kahnu

Koga podržavaju navijači Bayerna

30.05.2023. 09:47
  • Podijeli:
Hasan Salihamidžić i Oliver Kan-644106c6757c2.webp Foto: Profimedia

Njemački sportski list "Kicker" objavio je anketu s pitanjem da li je smjena Hasana Salihamidžića i Olivera Kahna bila ispravna odluka u Bayernu, a nakon gotovo 240.000 glasova, čak 83 posto glasača je smatralo da je to bila dobra odluka čelnika kluba.

O svemu se oglasio i najbolji igrač Bayerna Joshua Kimmich, koji je rekao da mu je bilo jako čudno saznati odmah nakon osvajanja titule da je klub uručio otkaz Salihamidžiću i Kahnu te je istakao da se za takve stvari trebalo sačekati nekoliko dana.

Iako nije ulazio u samu ispravnost odluke, rekao je da su mu zbog svega emocije pomiješane.

Salihamidžić je postao sportski direktor Bayerna tokom ljeta 2017. godine, a u julu 2020. godine mu je ugovor produžen i trajao je do 2026. godine.

S njim na jednoj od čelnih pozicija, Bayern je je osvojio šest titula prvaka Njemačke, dva Kupa Njemačke, Ligu prvaka, UEFA Superkup i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo.

Podsjećamo, Bayern je u posljednjoj utakmici sezone pobijedio Koln u gostima rezultatom 2:1 i tako na najbolji mogući način iskoristio kiks Borussije Dortmund protiv Mainza (2:2), što im je na kraju donijelo 11. uzastopnu titulu prvaka.

 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()