Erik ten Hag ostaje trener Manchester Uniteda

I pored očajne sezone

12.06.2024. 08:41
  • Podijeli:
profimedia-0818846179 mančester junajted erik ten hag-65436d7764b0b.webp Foto: Profimedia

Manchester United odigrao je sezonu za zaborav i mnogi su predviđali kako bi trenera Erika ten Haga možda mogla koštati posla. Crveni vragovi završili su na osmom mjestu s istim brojem bodova kao Newcastle, ali zbog lošije gol-razlike koja je u njihovom slučaju bila čak negativna, činilo se da će ostati bez Evrope.

Spasili su se u zadnji čas neočekivanom pobjedom protiv Manchester Cityja u finalu FA kupa. Ten Hag je tako osigurao trofej i plasman u Evropa ligu, a Newcastle je ostao bez Evrope. Uprkos pobjedi u finalu engleski mediji špekulirali su o promjeni na trenerskoj klupi, ali do toga ipak neće doći.

BBC piše kako je Uprava kluba odlučila oprostiti Nizozemcu za loš ligaški plasman zbog osvajanja FA kupa i kako je konačno odlučeno da mu se ukaže povjerenje. Uskoro bi mu se trebao produžiti ugovor pošto mu aktuleni istječe idućeg ljeta.

Ten Hag će tako povesti United i u trećoj sezoni. U svojoj prvoj po dolasku iz Ajaxa bio je vrlo uspješan. Crvene vragove tada je vodio do trećeg mjesta u ligi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()