Englezi: Haaland svojom izjavom ostavlja prostor za odlazak iz Cityja

Da li ćemo za nekoliko godina gledati atomski napad u Realu?

06.03.2024. 11:53
  • Podijeli:
haaland reuters-65de5b13cf46e.webp Foto: Reuters

Erling Haaland (23) bio je na konferenciji za medije uoči revanš utakmice osmine finala između Manchester Cityja i Kopenhagena, koja će se na stadionu Etihad odigrati danas u 21 sat. Ekipa trenera Pepa Guardiole slavila je 3:1 u prvom susretu u Danskoj.

Novinari su Haalanda, koji je u ljeto 2022. stigao u City iz Borussije Dortmund, pitali o glasini da će 2025. potpisati za Real Madrid. Njegov aktuelni ugovor s mančesterskim klubom vrijedi do ljeta 2027., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 180 miliona eura.

"Stvarno sam sretan, posebno s ljudima kojima sam okružen: trenerom, direktorima, upravom... Reći ću nešto što će završiti na naslovnicama medija - nikad ne znaš što budućnost donosi. Možete ovo napisati, ali morate napisati i sve što sam na početku rekao, a to je da sam sada sretan", odgovorio je Haaland.

Na pitanje o potpisivanju novog ugovora s Cityjem rekao je: "Fokusiram sam na teren. Imamo puno utakmica. Prije dva dana je bio derbi s Unitedom, slijedi Liga prvaka, a u nedjelju igramo s Liverpoolom. Tako da se moram fokusirati na sve to."

Haaland je ove sezone postigao 28 golova uz šest asistencija u 31 utakmici. Prošle sezone je, pak, bio strijelac 52 puta u 53 nastupa te je s Cityjem osvojio Ligu prvaka, Premier ligu i FA kup. Norveški napadač bio je drugi u izboru za Zlatnu loptu 2023., iza Lionela Messija.

"Mislim da poprilično dobro radimo kao ekipa, što je i najvažnije. Propustio sam puno prilika i vjerovatno ću u budućnosti promašiti još koju. Ljudi će me kritikovati. Bih li trebao razmišljati o tome? Ne", rekao je Haaland.

Haalandova prognoza pokazala se tačnom i njegove izjave završile su na naslovnicama engleskih medija. Većina njih je njegovu izjavu shvatila kao ostavljanje prostora za budući transfer u Real Madrid. Portal Goal nagađa kako u Haalandovom ugovoru postoji posebna otkupna klauzula za klubove van Engleske koja će se aktivirati u ljeto, ali njeno postojanje još nije potvrđeno.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()