Engleska za Euro otpisala svoju jedinu pravu desetku

Sa popisa će otpasti još šest fudbalera

06.06.2024. 10:50
  • Podijeli:
gareth southgate reuters-66616e93a76d5.webp Foto: Reuters

Jedan od glavnih favorita Evropskog nogometnog prvenstva, reprezentacija Engleske, u pripreme je ušla s čak 33 nogometaša pozvana od Garetha Southgatea.

Od danas je ta brojka smanjena na 32, s tim da je ipak svojevrsno iznenađenje ime nogometaša kojeg je otpisao.

Radi se o jedinoj pravoj “desetki” na rosteru Tri lava, Jamesu Maddisonu. Nogometaš Tottenhama zaigrao je od 61. minute u susretu protiv Bosne i Hercegovine, no čini se da ono što je pokazao nije bilo dovoljno da ga selektor i dalje ostavi u kadru.

Maddison je fantastično ušao u prošlu sezonu te je bio glavna pokretačka sila Tottenhama, koji je u početku sezone igrao fantastičnu i u jednom trenutku uzeo vrh ljestvice.

Onda mu se dogodila teška povreda koja ga je iz stroja izbacila na četiri mjeseca, a njegovim izostankom pao je i Tottenham te je na kraju čak ostao bez Lige prvaka. Povratkom u ekipu nije Maddison uspio ponoviti partije s početka sezone, no uprkos tome Southgate ga je pozvao na pripreme.

Na kraju je očito procijenio kako James nije uhvatio formu vrijednu mjesta među 26 igrača, koji će uskoro morati dostaviti. S popisa će još otpasti šest igrača, a engleski mediji pišu da će među njima sigurno biti vratar James Trafford, Jarell Quansah iz Liverpoola te Anthony Gordon iz Newcastlea.

Za izbjeći preostala tri mjesta velika je borba između desetak igrača.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()