Engleska Premier liga prodala domaća TV prava za rekordnih 6,7 milijardi funti

Sky Sports i TNT Sports potpisali su četverogodišnji ugovor sa ligom, koji će trajati od sezone 2025/26 do 2028/29, dok je BBC Sport dobio prava na prikazivanje pregleda utakmica

05.12.2023. 14:25
  • Podijeli:
premier liga_engleska_anadolija -656f1f9ee1978.webp Foto: Anadolija

Engleska Premier liga u ponedjeljak uvečer je objavila da je prodala TV prava za domaće tržište za rekordnih 6,7 milijardi funti, odnosno 7,81 milijardi eura, što je najveći ugovor o pravima na sportske događaje koji je ikada sklopljen u Velikoj Britaniji, prenosi Anadolija.

Sky Sports i TNT Sports potpisali su četverogodišnji ugovor sa ligom, koji će trajati od sezone 2025/26 do 2028/29, dok je BBC Sport dobio prava na prikazivanje pregleda utakmica.

Sky Sports je dobio četiri od pet paketa i prikazivaće najmanje 215 utakmica u sezoni, uključujući subotnje utakmice u 18.30 sati, nedjeljne utakmice u 15 i 17.30 sati, plus večernje utakmice ponedeljkom i petkom te susrete tri kola koja će se igrati sredinom sedmice.

TNT će prikazati najmanje 52 utakmice u sezoni uključujući sve utakmice u 13.30 sati subotom i utakmice dva kola sredinom sedmice.

Novi ugovor, koji je godinu dana duži od prethodnih, predstavlja povećanje vrijednosti prava prenosa uživo za četiri posto i osiguraće finansijsku sigurnost za klubove do najmanje 2029. godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()