Engleska bruji o dosuđenom penalu za City: “Bizarna odluka, očito sam sa druge planete”

U 64. minuti sa bijele tačke Alvarez je Cityju donio prednost, da bi Bernardo Silva u 86. postavio konačan rezultat

28.12.2023. 22:34
  • Podijeli:
manchester city-656e1bd7dd618.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Manchester Cityja savladali su u 19. kolu engleske Premier lige ekipu Evertona na Goodison Parku rezultatom 1:3, nakon velikog preokreta.

Odigrale su Karamele veoma dobar susret u prvom poluvremenu, a do prednosti su stigli u 29. minuti. Dwight McNeil je iskoristio veliku grešku Rodrija, uposlio Harrisona kojem nije bilo teško matirati Edersona. Ipak, u drugom dijeli Građani stižu do velikog preokreta, a rezultat je nakon samo 7 minuta igre poravnao Phil Foden.

U 64. minuti sa bijele tačke Alvarez je Cityju donio prednost, da bi Bernardo Silva u 86. postavio konačan rezultat.

Mnogo kontroverzi uzrokovao je gol iz penala u drugom dijelu. Sudija je odugovlačio sa odlukom, a nakon pritiska igrača Cityja pokazao je na bijelu tačku. Fudbaleri domaćeg tima se nisu mogli pomiriti sa takvom odlukom, a trener Sean Dyche je bio ogorčen.

”Pravila su luda. Da se to dosuđuje kao jedanaesterac je bizarno u mom svijetu, ali ja sam očito s druge planete. Ako je to namjerno zaustavio rukom, mora da je neki golman, mora da je kao mačka”, rekao je trener Evertona.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()