El Clasico ispunio očekivanja, sjajni Bellingham srušio Barcelonu

Već u šestoj minuti Barcelona stiže u vodstvo

28.10.2023. 18:55
  • Podijeli:
El Clasico_Real_barcelona_foto_Reuters-653d3afea5856.webp Foto: Reuters

U velikom derbiju španskog prvenstva Barcelona je dočekala najvećeg rivala, ekipu Real Madrida, a meč je završen pobjedom Madriđana od 2:1.

Već u šestoj minuti Barcelona stiže u vodstvo. Gundogan je dodao do Torresa, lopta se odbija do Nijemca koji izlazi jedan na jedan sa golmanom Reala te šalje loptu u mrežu.

Gol pogledajte na OVOM LINKU.

Nakon toga prijete i Madriđani. Vinicius je pucao sa vrha kaznenog prostora, ali defanzivci domaćeg tima blokiraju njegov udarac. U 16. minuti velika prilika za Barcu. Lopez je ušao u šesnaesterac i pucao iskosa, ali je samo pogodio lijevu stativu.

Na drugoj strani prijeti Rudiger iz velike udaljenosti, ali njegov šut je prozujao kraj stative Ter Stegena. Zatim mirniji period meča sve do 37. minute kada ponovo Lopez pokušava, ali neprecizno. Odmah u sljedećem napadu Carvajal puca malo pokraj stative.

Prvu šansu u drugom dijelu Barcelona je imala u 51. minuti. Nakon jednog ubačaja sa lijeve strane, najviši u kaznenom prostoru bio je Lopez koji glavom šutira i pogađa prečku. U nastavku akcije Araujo puca pravo u golmana Kepu.

Nešto kasnije svoj udarac je probao Toni Kroos. Pucao je Nijemac sa distance, ali je to bio lak plijen za Ter Stegena.

U 69. minuti Real stiže do poravnanja. Bellingham je dobio loptu na 25 metara od gola Barcelone i silovitim šutem zatresao mrežu domaćeg tima.

Nakon toga Kraljevi podižu tempo i kreću ofanzivnije ka golu Barcelone. Joselu je ispratio centaršut i glavom pucao iznad gola. Zatim prilika za Camavingu kojeg u kaznenom prsotoru ruši Araujo, ali sudija odmahuje rukama.

U 79. minuti Raphinha dodaje do Lewandovskog koji slabo šutira i Kepa bez većih problema hvata loptu.

U sudijskoj nadoknadi Real stiže do pobjede. Carvajal je ubacio sa desne strane, Modrić je prebacio do Bellinghama koji neometan postiže svoj drugi gol na meču.

Gol pogledajte OVDJE.

Zanimljivo je kako je ovaj derbi bio prvi koji je odigran na Montjuicu ikada.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()