Edin Džeko postigao dva gola u dvije minute i potvrdio pobjedu Fenerbahčea

Nastavio sa sjajnim igrama

14.12.2023. 20:12
  • Podijeli:
Edin Džeko-6533ab5163867.webp Foto: PRINTSCREEN/FENBAHCE SK

Kapiten turskog Fenerbahčea Edin Džeko postigao je prvi pogodak u grupnoj fazi Konferencijske lige ove sezone.

Dijamant je prethodne susrete u Evropi odmarao zbog zgusnutog rasporeda i borbe na dva fronta, a sada je zbog važnosti utakmice zauzeo mjesto u vrhu napada turskog sastava.

To je i iskoristio u 60. minuti te pogodio prvi put u grupnoj fazi Konferencijske lige i to protiv slovačkog Spartaka iz Trnave.

Dijamant je pogodio nakon tačno sat vremena igre i to nakon što je prvobitno pogodio stativu, a onda je defanzivac Spartaka sa gol linije zaustavio udarac Tadića da bi na odbijenu loptu natrčao Džeko i smjestio je iza leđa protivničkog golmana.

Svega minutu kasnije postigao je Džeko novi gol za Fenerbahče i tako potvrdio pobjedu turskog sastava.
Ovo su Dijamantu bili 15. i 16. golovi u svim takmičenjima za Fenerbahče u 21 utakmici, a svom golgeterskom učinku je dodao i sedam asistencija.

Postigao je 12 golova u turskoj Superligi uz četiri asistencije, a u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu je dodao dva gola i tri asistencije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()