Edin Džeko i ekipa u problemu: Galatasaray doveo dva ogromna pojačanja

Fener je doveo neke fantastične igrače, ali ni njihov ljuti rival ne sjedi skrštenih ruku, pa Galatasaray u ostatak sezone u turskoj Super ligi uzlazi znatno jači

02.02.2024. 19:55
  • Podijeli:
dzeko batsuhaji x com-65b17efa26ce0.webp Foto: X-com

Fenerbahče i Galatasaray ove sezone vode žestoku borbu za titulu prvaka Turske, a oba tima su se pojačala sa itekako poznatim imenima svjetskog nogometa.

Fener je doveo neke fantastične igrače, ali ni njihov ljuti rival ne sjedi skrštenih ruku, pa Galatasaray u ostatak sezone u turskoj Super ligi uzlazi znatno jači.

Naime, od danas su članovi istanbulskog velikana brazilski napadač Carlos Vinicius, te desni bek iz Obale Slonovače, Serge Aurier. Oba nogometaša su dobro poznata u svijetu najpopularnijeg sporta.

Aurier je svojevremeno važio i za jednog od najboljih bekova svijeta i ovaj 31-godišnjak iza sebe ima ogromno iskustvo.

U Galatu stiže iz Nottingham Foresta, dok je ranije nastupao za Lens, Toulouse, PSG, Tottenham i Villarreal.

S druge strane, Vinicius će pojačati ofanzivu. Brazilski 28-goodišnjak stiže iz Fulhama, klub u koji je došao 2022. godine.

Prije je još nosio dres PSV-a, Tottenhama, Benfice, Monaca i Napolija, zbog čega nema dileme da će dobro doći močadi u prijestolnici Turske.

Dakle, Fenerbahče i Galatasaray će vjerovatno do samog kraja aktuelne takmičarske godine voditi nevjerovatnu borbu za trofej i to je kristalno jasno, piše portal AM Sport.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()