Džeko o bogatoj ponudi koju je odbio: Čovjek nije najsretniji ako ima novac

Edin Džeko oduševljen je atmosferom na stadionu Fenerbahčea

23.12.2023. 19:46
  • Podijeli:
dzeko fener anadolija-657b5b46a66bf.webp Foto: Anadolija

Edin Džeko oduševljen je atmosferom na stadionu Fenerbahčea.

"Igrao sam po cijeloj Evropi, ali, vjeruj mi, atmosfera ovdje je... - rekao je Džeko u intervjuu sa Senadom Hadžifejzovićem u Centralnom dnevniku na Face TV.

Džeku u nedjelju igra prvi gradski derbi protiv Galate.

"Tu će da gori, vjerovatno to ni ja nisam doživio. To mi je prvi derbi",  dodao je Dijamant.

Džeko je u Fener stigao ovog ljeta nakon što je okončao saradnju s Interom. Imao je i bogate ponude iz Saudijske Arabije, ali je izabrao Tursku. Zbog čega?

"Vidjet ćeš u nedjelju", odgovorio je.

"Ako nisam dosad zaradio... Nije sve u parama. Bilo je ponuda i kad sam bio mlađi, u to vrijeme Kina. Imam jednu karijeru i želim da igram na većem nivou. Zato sam došao u Fener. Bio mi je cilj da se osjećam kao igrač, da sam na nivou, da mogu igrati u Evropi. Čovjek nije najsretniji ako ima novac. I porodici je lijepo ovdje, brzo su se navikli",  ispričao je.

Džeko je svjestan da se bliži kraj njegove karijere, ali kaže da ne razmišlja šta će raditi poslije. Također, ne misli (ozbiljno) niti o eventualnoj trenerskoj karijeri.

On se osvrnuo i na utakmicu baraža za EURO koju Zmajevi igraju u martu 2024. godine protiv Ukrajine.

"Ako budemo igrali kao ove kvalifikacije nema ništa od toga. Generalno sam pozitivan, ne volim gledati nazad. Fudbal je takva igra, sve je moguće, svašta se može promijeniti. Igramo kući, dobro je što ne igramo tri mjeseca, da se sve zaboravi, da se napravi pozitivna energija. Šta imamo od priče bilo je ovako i onako, mijenjali smo trenera? Neće to biti lagana utakmica. Ako gledamo kako Ukrajina igra, kako mi, oni su apsolutni favoriti. Ali, ne pobjeđuju uvijek favoriti. Nismo ni mi bezveze, imamo kvaliteta. Na neki način se mora izvući makskimum iz svih nas, da tu utakmicu budemo pravi",  rekao je Džeko.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()