Džeko i Tadić u velikom derbiju srušili Bešiktaš

Prva pobjeda Fenerbahčea na gostovanju u devet godina

09.12.2023. 19:21
  • Podijeli:
dzeko fenerbahce x-com-6574af9aba913.webp Foto: X-com

Sjajni Edin Džeko je bio strijelac u večerašnjoj izuzetno važnoj pobjedi Fenerbahčea u derbiju 15. kola turske Super Lige protiv Bešiktaša rezultatom 3:1.

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine je na asistenciju matirao iskusnog Merta Gunoka već u 10. minuti susreta na stadionu Tupras za vodstvo Fenera rezultatom 1:0.

Džeki je to bio 12. pogodak u prvenstvu kojim se ponovo izjednačio s Maurom Icardijem na vrhu liste strijelaca turske Super Lige.

Bešiktaš je izjednačio iz penala u 24. minuti kojeg je u gol pretvorio Alex Oxlade-Chamberlain, a novi penal, ovaj put za Fenerbahče je dosuđen u 63. minuti kada je Eric Bailly srušio Sebastiana Szymanskog, a Dušan Tadić je rutinski realizovao kazneni udarac za vodstvo Fenera rezultatom 2:1.

Džeko je u 73. minuti imao dvije dobre prilike, oba puta skoro iz identične situacije iskosa sa desne strane. Prvi put je promašio gol, a drugi put mu je Gunok sjajno odbranio.

U 90+1. minuti Tadić je dobio priliku staviti tačku na "i" iz novog penala, no ovaj put je Gunok pročitao njegovu namjeru i odbranio mu penal.

No, Gunok je kapitulirao treći put na susretu u 90+6. minuti kada ga je sjajnim udarcem s ivice kaznenog prostora matirao Szymanski za konačnih 3:1 za Fener, koji je na taj način ostvario prvu pobjedu u gostima kod Bešiktaša u prvenstvu nakon tačno devet godina.

Džeko je igrao do 90+3. minute za Fener, dok Amir Hadžiahmetović nije ulazio u igru u redovima Bešiktaša.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()