Dybali aktivirana zanimljiva klauzula, može ga se kupiti za samo 13 miliona eura

Postoje uslovi

02.01.2024. 09:21
  • Podijeli:
paolo_dybala - reuters-1665384998224.webp Foto: Reuters

Od prvog dana 2024. godine otkupna klauzula argentinskog napadača Paula Dybele (30) spala je s 20 na 13 miliona eura, ali uz nekoliko uslova koje otkriva Gazzetta dello Sport.

Naime, taj veliki popust vrijedi samo za neitalijanske klubove, ali i italijanski klubovi također mogu poslati ponudu sa spomenutim iznosom.

Roma je međutim može poništiti i to tako da Dybali plati bonus u iznosu između 3 i 5 miliona eura čime bi ga zadržali pred italijanskim konkurentima.

Za strane klubove nema tog osiguranja, a Dybalu želi saudijski Al-Nassr koji bi ponovio Juventusov napad Ronaldo - Dybala.

Podsjetimo, Dybala je prije godinu i po bez odštete došao u Romu nakon što ga je Juventus otpisao iako je u tom klubu proveo sedam godina i bio predodređen za legendu.

Ipak, nakon 293 utakmice, 115 golova i 48 asistencija igrač koji je dobio mitsku desetku Juventusa morao je otići i to je bio tek početak njegove patnje.

Dybala je u ljeto 2022. završio u Romi protivno svojoj volji i onda je pod Mourinhom eksplodirao budući da je u 53 utakmice postigao 22 i namjestio 14 golova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()