Do kada će trajati zimska pauza u BiH?

Premijerligaši pale motore i počinju zimske pripreme već u prvim danima nove godine

19.12.2023. 11:50
  • Podijeli:
fk sarajevo-656a212568749.webp Foto: FK Sarajevo

Utakmicom Zrinjskog i Sarajeva spuštena je zavjesa na jesenji dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Od ranije je poznato da se titulom jesenjeg prvaka okitio banjalučki Borac sa 45 osvojenih bodova u 18 odigranih utakmica. Na drugoj poziciji je Zrinjski sa 38 bodova, Velež na trećem i Sarajevo na četvrtom mjestu imaju po 33 boda.

U zoni ispadanja su Igman sa 19 i Zvijezda 09 sa 11 bodova. Da će proljetna borba za opstanak biti uzbudljiva govori podatak da po 19 bodova imaju još Željo i Tuzla City, GOŠK i Posušje osvojili su po 20, Široki Brijeg 22, a nešto mirnija je Sloga sa 27 bodova na kontu.

Premijerligaši pale motore i počinju zimske pripreme već u prvim danima nove godine.

Proljetni dio prvenstva počinje 17. februara, za tačno 61 dan.

Sedam dana prije igrat će se mečevi osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine. Žrijeb parova bit će održan u četvrtak, 21. decembra u prostorijama FSBiH.

Utakmice u Premijer ligi BiH igraju se do 26. maja, za kada je kalendarom takmičenja predviđeno 33. kolo. Od ove takmičarske godine u finalu Kupa BiH ponovo se igraju dvije utakmice. Prva je planirana za 8., a druga za 15. maj.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()