Dinamo saznao imena osam mogućih protivnika u nokaut fazi Konferencijske lige

Žrijeb će se održati u ponedjeljak

15.12.2023. 07:47
  • Podijeli:
dinamo Marko Lukunic PIXSELL-64e7b9613d964.webp Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Nogometaši Dinama plasirali su se u nokaut fazu Konferencijske lige nakon što su sinoć u poljednjem kolu na Maksimiru rezultatom 3:0 razbili Ballkani s Kosova.

Zagrebački klub je tako takmičenje u grupnoj fazi okončao na drugom mjestu i u februaru će igrati u nokaut fazi.

Potencijalni protivnici prvaku Hrvatske na žrijebu u ponedjeljak bit će trećeplasirani klubovi iz Evropske lige.

Među njima su grčki Olympiakos (Grčka), Ajax (Nizozemska), Betis (Španija), Sturm (Austrija), Royal Union (Belgija), Maccabi Haifa (Izrael), Sevette (Švicarska) i Molde (Norveška).

Direktno su u osminu finala prošli osvajači grupa Konferencijske lige (Lille, Maccabi Tel Aviv, Viktoria Plzen, Club Brugge, Aston Villa, Fiorentina, PAOK i Fenerbahče).

Utakmice će se igrati 15. i 22. februara, a žrijeb osmine finala je 23. februara.

Inače, finale Konferencijske lige će se u maju igrati u Atini.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()