Dinamo napravio senzaciju i slavio u Španiji

Modri stekli veliku prednosti uoči revanša protiv Betisa

15.02.2024. 22:57
  • Podijeli:
dinamo reuters-65ce88b8a5f6c.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Dinama su u prvoj utakmici šesnaestine finala Konferencijske lige ostvarili fenomenalan rezultat pobijedivši Betis na stadionu Benito Villamarin rezultatom 1:0.

Prvo poluvrijeme je okončano bez pogodaka, a Modri su u vodstvo došli u 76. minuti susreta. Jedan igrač domaćeg sastava je igrao rukom u kaznenom prostoru, a glavni sudija meča Mikola Balakin iz Ukrajine je nakon pregledavanja VAR snimka pokazao na bijelu tačku za Modre. Siguran realizator najstrožije kazne je bio Bruno Petković koji je pogodio za vodstvo Modrih, a kasnije će se ispostaviti i za konačan rezultat susreta.

Revanš susret je na rasporedu za sedam dana na Maksimiru kada će Dinamo biti domaćin i probati obezbijediti plasman u osminu finala Konferencijske lige.

U preostalim utakmicama Ajax je poražen na svom terenu od Bodo/Glimta rezultatom 2:1, a naš Benjamin Tahirović nije ulazio u igru dok su Servette i Ludogorets remizirali, bilo je 0:0. Miroslav Stevanović je na terenu proveo svih 90 minuta. U posljednjem meču Maccabi Haifa je pobijedila Gent rezultatom 1:0, a gol odluke je postigao Pierrot.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()