Di Mariji prijetili da će mu ubiti porodicu ako dođe u Argentinu

Da li će se pridružiti Messiju

30.05.2024. 22:54
  • Podijeli:
angel di maria reuters-646b3eae44abd.webp Foto: Reuters

Legendarni argentinski krilni napadač Angel Di Maria (36) od prošlog ljeta ponovno nosi dres Benfice. Benfica je bila prvi Di Marijin klub u Evropi, u koji je stigao iz Rosario Centrala, a zatim je nastupao za Real Madrid, Manchester United, PSG i Juventus. U velikoj karijeri osvojio je sve na klupskoj i reprezentativnom nivou.

Benfica je završila kao drugoplasirana u prvenstvu, a Di Maria je bio sjajan sa 17 golova i 15 asistencija i tako dokazao da još nije za otpis, ali već sada je poznato da će na ljeto promijeniti sredinu. Nakon Copa Americe završit će reprezentativnu karijeru, a neće niti produžiti ugovor s Benficom i birat će novi klub.

Prvobitna namjera navodno mu je bila vratiti se u matični Rosario Central u kojem je sve počelo, ali njegova porodica u Rosariju počela je dobivati strašne prijetnje iz nepoznatih razloga. Na Di Marijinoj kući osvanuo je grafit s natpisom "Recite svom sinu Angelu da se više ne vraća u Rosario jer ćemo mu inače ubiti člana porodice".

Porodica je dobila policijsku zaštitu, a Di Maria je prijetnje očito shvatio ozbiljno jer više svjetskih medija piše kako će umjesto u domovinu otići kod svog prijatelja Lea Messija u Inter Miami.  Di Maria i Messi bili su veliki klupski rivali dok su igrali za Real Madrid i Barcelonu, ali privatno su veliki prijatelji i obojica dolaze iz Rosarija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()