Danas ćemo dobiti još dva četvrtfinalista Eura: Engleska i Španija u ulozi apsolutnih favorita

Evropsko prvenstvo

30.06.2024. 11:00
  • Podijeli:
euro 2024, fudbalska reprezentacija nemačke danske - 29 jun 2024 - foto Reuters (3)-66807913e0a2c.webp Foto: Reuters

Nakon što su jučer Švicarska i Njemačka prošle u četvrtfinale Eura, danas ćemo saznati dvije reprezentacije koje će u toj fazi takmičenja igrati protiv njih.
Prva utakmica današnjeg programa se igra u 18 sati u Gelsenkirchenu, a sastaju se Engleska i Slovačka.

Uprkos blijedim predstavama u grupnoj fazi gdje su upisali samo jednu pobjedu, Englezi su i dalje prvi favoriti za osvajanje turnira po većini kladionica, a samim tim su i u današnjem susretu veliki favoriti.

Ekipa koju vodi Gareth Southgate je u grupnoj fazi takmičenja postigla samo dva gola i primila jedan, te ni danas skoro niko ne očekuje nogometnu rapsodiju na terenu.

Slovaci su stigli do osmine finala zahvaljujući pobjedi nad Belgijom u prvom kolu, te "prijateljskim" remijem s Rumunijom u posljednjem kojom su obje selekcije prošle u nokaut fazu i ispunili su cilj, a sve što danas urade je dodatni bonus.

Pobjednik duela Engleza i Slovaka će u četvrtfinalu igrati protiv Švicarske.

U 21 sat na teren u Kölnu će istrčati nogometaši Španije i Gruzije. Kada se gleda ko je favorit u ovom duelu, situacija je identična kao i u duelu Engleza i Slovaka. Naime, Španija je drugi favorit turnira, dok su Gruzijci ispunili cilj prolaskom u osminu finala.

Ipak, kada se pogleda prikazano na terenu, Španija je u današnjim susretima mnogo veći favorit od Engleza. Španci su oduševili nogometni svijet i upisali sve pobjede u grupnoj fazi, a podmlađeni sastav Luisa de la Fuentea zaista je djelovao moćno na terenu, te je jasno da bi sve osim rutinske pobjede Crvene furije bilo najveće iznenađenje turnira.

Pobjednik utakmice Španija - Gruzija će se u četvrtfinalu sastati protiv Njemačke.

Oba današnja susreta možete gledati u direktnom televizijskom prijenosu na BHRT, a možete ih i pratiti u tekstualnim prijenosima na portalu Klix.ba.

Današnji susreti:

Engleska - Slovačka 18:00

Španija - Gruzija 21:00

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()