Čudesni preokret: Sarajevo od 0:2 do 3:2 na "Tušnju"

Bordo tim je na ovaj način zadržao šanse za plasman u Evropu, dok su Tuzlaci napravili korak unazad u borbi za opstanak

02.04.2023. 18:04
  • Podijeli:
Sloboda - Sarajevo_Klix-6429a768d4de3.webp Foto: Klix

Fudbaleri Sarajeva čudesnim preokretom su savladali Slobodu na "Tušnju" sa 3:2, u posljednjoj utakmici 24. kola Premijer lige BiH.

Bordo tim je na ovaj način zadržao šanse za plasman u Evropu, dok su Tuzlaci napravili korak unazad u borbi za opstanak.

A malo ko se nadao ovakvom epilogu nakon što je Stojan Vranješ dva putao "spakovao" loptu Ameru Bekiću koji je sa dva hica u metu protiv bivšeg kluba razgalio tuzlansku publiku.

Pa ipak, gost se nije predao. Igrao se 33. minut kada je sudija Antoni Bandić pokazao na "kreč".

Odgovornost je preuzeo Almedin Ziljkić, inače bivši član domaćeg sastava, te nagovijestio preokret.

Samo dva minuta kasnije, uslijedio je novi šok. Lopta je došla do Hamze Čatakovića, koji iz prve šutirao u same rašlje za 2:2.

Najbolju priliku za Slobodu u nastavku propustio je Adi Alić, promašivši okvir gola iz neposredne blizine.

Kazna je bila brza i surova. Ziljkić je sve dobor uradio po boku, ubacio u šesnaesterac, u kojem je priseban bio Danijel Avramovski za zlatna tri boda Sarajeva.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()