Cristiano Ronaldo je bio 829. igrač na svijetu u poretku za Zlatnu loptu

Leo Messi osvojio svoju osmu Zlatnu loptu

31.10.2023. 08:55
  • Podijeli:
Tan2023-10-1322513109_4 kristijano ronaldo AP PhotoLuis Vieira-652a76b12c8c1.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Luis Vieira

Leo Messi osvojio je svoju osmu Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg nogometaša svijeta u sezoni 2022./2023. koju dodjeljuje France Football. Iza Messija su ostali Erling Haaland i Kylian Mbappe. 

U izboru je učestvovao po jedan novinar iz svake od 100 najbolje rangiranih zemalja po FIFA-inoj ljestvici. Glasali su tako da su odabrali pet igrača kojima su davali od jednog do pet bodova.

Argentinski čarobnjak je i dosad držao rekord po pitanju spomenute nagrade, a najbliži na vječnoj listi mu je najveći rival Cristiano Ronaldo koji ih je osvojio pet. No, Ronaldo je na ovogodišnjem glasanju dobio najniži plasman otkako je stigao u vrhunski nogomet, prije tačno 20 godina. Nije dobio nijedan glas, a u službenoj statistici se vodi kao 829. igrač u poretku za Zlatnu loptu.

Ronalda je boljeg rezultata gotovo sigurno stajao transfer u saudijski Al Nassr koji ga je doveo u decembru prošle godine nakon što ga je Manchester United otpustio. Ronaldo je prošle sezone, za koju se dodjeljivala ova Zlatna lopta, dao jedan gol u engleskoj ligi u deset nastupa i 14 u saudijskoj ligi (16 nastupa).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()