Čovjek zvani rekord: Mesi najtrofejniji u istoriji fudbala

Mesi je stigao do 44. pehara, a Argentinac je postao najtrofejniji igrač u istoriji fudbala

20.08.2023. 09:58
  • Podijeli:
Lionel Messi_George Walker IV AP Tanjug-64e1c0a65cb97.webp Foto: George Walker IV AP Tanjug

Fudbaleri Intera iz Majamija osvojili su Liga kup, pošto u gostima poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca pobijedili Nešvil ukupnim rezultatom 11:10.

Meč je poslije 90 minuta završen bez pobjednika, 1:1. Inter je poveo golom Lionela Mesija u 23. minutu. Ovo je Argentincu bio 10. pogodak na sedmom meču u dresu kluba sa Floride. Domaći su izjednačili u 56. minutu golom Fafa Pika.

Fudbaleri Intera su od 11 penala pogodili deset, a igrači Nešvila jedan manje. U posljednjoj, 11. seriji, golman gostiju Drejk Kalender je bio precizan sa 11 metara, a onda je odbranio penal protivničkom čuvaru mreže Eliotu Paniku.

Inter je na taj način osvojio prvi trofej u klupskoj istoriji.

Mesi je stigao do 44. pehara, a Argentinac je postao najtrofejniji igrač u istoriji fudbala.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()