Češka policija na nogama: Uprkos zabrani Bad Blue Boysi stižu u Prag

Iako je UEFA zabranila navijačima Dinama dolazak na gostovanje

31.08.2023. 17:32
  • Podijeli:
stadion maksimir_Goran Stanzl-PIXSELL-1665411896548.webp Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Uprkos zabrani odlaska na gostujuće utakmice, Bad Blue Boysi stižu na revanš utakmicu play-offa Evropske lige između Sparte Prag i Dinama.

Nakon atinske tragedije u kojoj je jedan navijač AEK-a izgubio život, krovna evropska fudbalska organizacija (UEFA) je žestoko kaznila hrvatskog prvaka i zabranila navijačima odlazak na gostovanja.

Radi se o privremenoj zabrani koja vrijedi za ovu sezonu, tako da niti u grupi u eventualnom plasmanu u Evropsku ligu, zagrebačka ekiepa neće imati podršku s tribina. Dinamo je odaslao poruku u kojoj apelira svojim navijačima da ne putuju u Prag.

“Podsjećamo kako je krovna europska nogometna organizacija UEFA donijela odluku kako gostujućim navijačima neće biti dozvoljen ulazak na stadion. Iz tog razloga upućujemo molbu i apel navijačima Dinama da se pridržavaju pravila, poštuju odluku UEFA-e i ne putuju u češku prijestolnicu. Klub ističe svoju predanost sigurnom i pozitivnom okruženju te zahvaljuje na razumijevanju i podršci svih svojih navijača“, stoji u objavi kluba.

Međutim, određeni broj navijača odlučio se na odlazak u češku prijestolnicu, zbog čega je tamošnja policija u stanju pripravnosti. Nekoliko stotina policajaca će patrolirati gradom kako bi spriječili bilo kakve incidente, javlja češki portal Blesk.

Nije poznato o kojem se broju navijača radi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()