Čelnici UEFA-e na mukama zbog sponzora Crvene zvezde

Naime, kao što je poznato fudbaleri Crvene zvezde na grudima nose reklamu ruske naftne kompanije "Gazprom".

20.09.2023. 16:04
  • Podijeli:
Crvena zvezda foto Crvena zvezda-64a9ae53480b2.webp Foto: Crvena zvezda

Čelnici UEFA-e, krovne evropske fudbalske organizacije, našli su se na udaru kritika zbog glavnog sponzora Crvene zvezde.

Naime, kao što je poznato fudbaleri Crvene zvezde na grudima nose reklamu ruske naftne kompanije "Gazprom".

Kako je i zašto UEFA dopustila "Gazpromu" da sponzoriše Crvenu zvezdu u Ligi šampiona i zašto im je omogućila povratak u Ligu šampiona, pitaju se mnogi.

Kako piše "The Athletic", ruska državna naftna kompanija bila je bivši partner UEFA-e, ali je upravno tijelo prekinulo veze s njima kao sponzorom nakon ruske specijalne vojne operacije na Ukrajinu u februaru prošle godine.

U svakom slučaju nakon utakmice prvog kola u Ligi šampiona, na gostovanju kod branioca titule Mančester Sitija, počeo je pritisak na UEFA-u.

UEFA se nakon zahtjeva za komentar još nije oglasila o ovoj temi, ali jasno je kako su pod velikim pritiskom.

Zaprijetili su im i navijačka skupina Jang Bojsa, kluba koji se nalazi u grupi G zajedno s Crvenom zvezdom.

UEFA zasad nije odgovorila na zahtjev za komentar o ovoj temi, prenosi "Tportal".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()