Čeferin nakon presude u korist Supelige: Jedva čekam to takmičenje s dva kluba

Planirano je da takmičenje u Superligi bude podijeljeno na dvije faze

21.12.2023. 15:06
  • Podijeli:
Aleksander Čeferin-1667936775205.webp Foto: Profimedia

Predsjednik UЕFA-e Aleksandar Čeferin oglasio se nakon presude Еvropskog suda pravde u korist Superlige protiv FIFA-e i UЕFA-e.

- Provjerićemo i procijeniti trebamo li izmijeniti svoj stav prema Superligi. Važno je naglasiti da Superliga nije zasnovana na principima koji su temelj fudbala, a to su principi sportskih uspjeha. Samo UЕFA to garantuje.

Nećemo ih pokušati zaustaviti. Mogu kreirati šta god žele. Nadam se da će započeti sa svojim fantastičnim takmičenjem čim prije, s dva kluba. Nadam se da znaju šta rade, ali nisam siguran da je tako. Fudbal nije prodaju - rekao je Čeferin.

Kazao je da je pogledao prezentaciju sistema takmičenja i da je teško odlučiti treba li biti šokiran ili zabavljen tim šouom.

Inače, prema planu takmičilo bi se 64 kluba podijeljena u tri divizije. Bilo bi promocija u više rangove i ispadanja u niže rangove.

Planirano je da takmičenje u Superligi bude podijeljeno na dvije faze. Prva faza bi se igrala po ligaškom sistemu, a svaka ekipa bi odigrala 14 utakmica, po sedam kući i u gostima.

U najjače dvije lige - zvijezda i zlato, takmičilo bi se 16 klubova raspoređenih u dvije grupe po osam. Četiri najbolje ekipe iz obje grupe bi prošle u četvrtfinale.

U trećoj ligi - plava igrala bi preostala 32 kluba u četiri grupe po osam klubova. Dva najbolja iz svake grupe takođe bi izborila četvrtfinale, a pobjednici sve tri lige dobiće trofeje.

Za sada su sigurni učesnici Superlige Real Madrid i Barselona koji su jedini ostali dio projekta pokrenutog u aprilu 2021. godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()