Casemiro: Ušao sam u Ancelottijevu kancelariju kad sam odlazio iz Reala. Plakao je

Punih devet godina igrao u Madridu

20.04.2024. 17:42
  • Podijeli:
casemiro reuters-6623de2f1d563.webp Foto: Reuters

Bivši fudbaler Real Madrida, Brazilac Casemiro (32) ispričao je priču o svom odlasku iz Reala u Manchester United. Casemiro je igrao u Realu devet godina, osvojio je pet Liga prvaka i tri prvenstva, da bi prije dvije godine za 70 miliona eura otišao u Englesku.

"Nikad nisam nikome ovo rekao. Samo jednom sam preispitivao odlazak iz Reala. Sjećam se, bio je petak popodne i samo je bilo pitanje trenutka kad će transfer biti završen, samo sam još morao potpisati ugovor. Otišao sam u Ancelottijev ured, otvorio sam vrata, a on je plakao.

Rekao sam mu da ne smije plakati, da svi mogu plakati osim njega. Rekao mi je da ne zna zašto plače, da sam mu vrlo drag i da ne želi da odem. Tad sam posumnjao u svoj transfer jer su u Realu bili ljudi kojima je stalo do mene. Ali dao sam svoju riječ da ću doći u Manchester United. A meni je obećanje važnije od ičega.

Osvojio sam sve s Realom i trebalo mi je neko novo iskustvo. Nije bilo lako otići, ali odlučio sam tako jer sam htio upoznati novu ligu i naučiti novi jezik. Bio sam u godinama u kojima sam se mogao takmičiti na visokom nivou i još rasti u drugačijem klubu. Od prvog dana su me u Unitedu tretirali jako dobro", rekao je Casemiro za El Chiringuito.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()