Britanac poredi statistiku Džeke i Henryja: Dokaz da Edin ne dobija poštovanje koje zaslužuje

Na statistici je prikazano da je Džeko u 867 zvaničnih utakmica postigao 387 pogodaka te tome dodao 171 asistenciju

13.07.2023. 11:22
  • Podijeli:
Edin Džeko_Star-64a914e069382.webp Foto: Star

Da je Edin Džeko napadač svjetske klase i jedan od najboljih u posljednjih 20-ak godina nema nikakve dileme, a još jedan dokaz te tvrdnje pojavio se na Twitteru, gdje je korisnik Frank Khalid uporedio statistiku Dijamanta i Thierryja Henryja.

Na statistici je prikazano da je Džeko u 867 zvaničnih utakmica postigao 387 pogodaka te tome dodao 171 asistenciju, što je nešto manje od 411 pogodaka koje je Henry postigao, uz 207 upisanih asistencija u 916 mečeva.

Uz statistiku koju je napisao, Khalid kaže da Džeko ne dobija poštovanje koje zaslužuje.

"Edin Džeko je neko ko ne dobija poštovanje koje zaslužuje", napisao je Frank Khalid, biznismen iz Londona i utjecajni tviteraš kojeg prati milion korisnika.

Henry je u karijeri igrao za AS Monaco, torinski Juventus, londonski Arsenal, FC Barcelonu, a karijeru je završio u američkoj ekipi New York Red Bulls 2014. godine.

S francuskom reprezentacijom Henry je 1998. osvojio naslov svjetskog prvaka, a dvije godine kasnije je osvojio evropsko prvenstvo.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()