Brighton pobijedio Chelsea u Londonu, velik kiks Tottenhama

Potop timova iz Londona u 31. kolu Premier lige

15.04.2023. 18:18
  • Podijeli:
chelsea - reuters-643ace0860c10.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Brightona su na Stamford Bridgeu pobijedili domaći Chelsea rezultatom 2:1 u utakmici 31. kola Premier lige. Gallagher je otvorio sjajno utakmicu za Chelsea golom u 13. minuti, ali Brighton je igrao predobro da bi se to vodstvo zadržalo. Danny Welbeck poravnao je u 42. minuti na asistenciju Pascala Grossa.

Brighton je do pobjede stigao u finišu kada Enciso pogađa na asistenciju Marcha. Bio je to pogodak i za zasluženu pobjedu gostiju.

Tottenham je izgubio 3:2 od Bournemoutha. Ivan Perišić bio je asistent za prvi pogodak Tottenhama u 14. minuti, kad je pogodio Son. No Bournemouth se vratio u utakmicu golom Vine u 38. minuti. Za vodstvo je pogodio Solanke u 51. Poravnao je Danjuma, ali Outtara je u samoj završnici zabio za šokantnu pobjedu gostiju.

Southampton je izgubio treću utakmicu zaredom u prvenstvu. Crystal Palace pobijedio je 2:0 na gostovanju. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()