Brazil na krilima Viniciusa pobijedio Paragvaj i približio se četvrtfinalu, sjajna Kolumbija

U drugom susretu Kolumbija je bila bolja od Kostarike sa 3:0

29.06.2024. 13:00
  • Podijeli:
copa america brazil reuters-667a6bce63f2c.webp Foto: Reuters

Brazil je u petak u drugoj utakmici grupe D na Copa America u Las Vegasu pobijedio Paragvaj s 4-1 čime se približio četvrtfinalu.

Kolumbija, koja se već kvalificirala u četvrtfinale, prva je skupina D sa šest bodova nakon dvije utakmice, dok je drugi Brazil s četiri boda. Kostarika je treća s jednim bodom, a Paragvaj je na zadnjem mjestu bez bodova i ispao je iz natjecanja u grupnoj fazi.

Unatoč snažnom startu Brazila, Paragvaj je bio taj koji je zamalo poveo u 15. minuti kada je Damian Bobadilla udarcem u gol uzeo masivno odbijanje od Edera Militaoa i zamalo krivo nogom udario brazilskog vratara Alissona Beckera, koji je pokazao brze reflekse da spriječi udarac.

Brazil je imao priliku povesti u 28. minuti nakon što je dosuđen jedanaesterac za Brazil zbog igranja rukom, ali je Lucas Paqueta promašio da bi se sedam minuta kasnije iskupio ubacivanjem za Viniciusa koji zabija za vodstvo 1-0.

Krilni napadač Girone Savio udvostručio je prednost Brazila u 43. minuti nakon što je naletio na odbijenu loptu unutar šesnaesterca, a Vinicius je u sudačkoj nadoknadi zabio svoj drugi gol za vodstvo Brazila 3-0.

Paragvaj je smanjio nakon prekida u 48. minuti pogotkom Omara Alderetea, ali je Brazilu dosuđen jedanaesterac u 68. minuti nakon igranja rukom Mathiasa Villasantija i ovaj put je Paqueta bio precizan.

Brazil u utorak u Kaliforniji igra s Kolumbijom i remi bi mu bio dovoljan za prolazak u četvrtfinale, a Paragvaj u Teksasu s Kostarikom koja ima male šanse za prolaz u četvrtfinale.

U drugom susretu Kolumbija je bila bolja od Kostarike sa 3:0.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()