Borusija na korak do titule, Aler junak velike pobjede!

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda na korak su do osvajanja titule u Bundesligi i prekida desetogodišnje dominacije Bajerna iz Minhena

21.05.2023. 20:01
  • Podijeli:
borusija_dortmund-646a5c20213f0.webp Foto: Twitter/Borusija Dortmund

Milioneri su u pretposljednjem kolu Bundeslige u gostima savladali ekipu Augzburga rezultatom 3:0 i odlučujućih 90 minuta protiv Majnca dočekuju sa dva boda više od najvećeg rivala, koji će gostovati Kelnu.

Junak trijumfa ekipe hrvatskog trenera Edina Terzića bio je dvostruki strelac Sebastijan Aler. Reprezentativac Obale Slonovače doneo je prednost svom timu u 59. minutu, a sve dileme oko pobednika otklonio je devetim pogotkom u sezoni u 84. minutu.

Aler je sve golove postigao u drugom dijelu sezone jer je prvi propustio zbog borbe sa kancerom.

Konačanm rezultat postavio je Julijan Brant u sudijskoj nadoknadi, piše sportklub.

Dortmund je u Augzburgu upisao prvi trijumf u gostima još od 25. februara, odnosno u međuvremenu je van „Signal Iduna Parka“ upisao dva poraza i tri remija.

Jedan od ključnih detalja izuzetno dinamične i zanimljive utakmice u Bavarskoj bilo je isključenje Feliksa Udukaija u 38. minutu nakon što je kao poslednji igrač odbrane oborio Doniela Malena. Obe ekipe imale su odlične šanse, Milioneri su dva puta pogađali okvir gola rivala kod rezultata 0:0, dok je domaći tim uprkos tome što je imao desetoricu na terenu nekoliko puta opasno zaprijetio, ali je mreža Dortmunda ostala netaknuta.

Posljednje kolo na programu je u subotu 27. maja u 15:30 časova uz prenos na Sport Klubu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()