Bjelica na udaru, čeka ga teška kazna, a možda i otkaz: “Nastavio je divljati na tribinama”

Bjelica je dobio crveni karton u 74. minuti nakon što se fizički sukobio sa zvijezdom Bayerna Leroyem Saneom

25.01.2024. 13:48
  • Podijeli:
bjelica sane reuters-65b1822a48582.webp Foto: Reuters

Njemačka bruji o incidentu koji se dogodio na bundesligaškoj utakmici Bayerna i Union Berlina, a u glavnoj ulozi bio je hrvatski trener Nenad Bjelica, bivši trener Dinama i Osijeka.

Bayern je naposljetku teškom mukom pobijedio 1:0 golom Raphaela Guerreira u 46. minuti, a Bjelica je dobio crveni karton u 74. minuti nakon što se fizički sukobio sa zvijezdom Bayerna Leroyem Saneom.

Kada se lopta otkotrljala izvan igrališta, Sane je htio uzeti loptu i brzo izvesti aut, no Bjelica je uhvatio loptu rukama.

Kada je Sane došao do lopte, Bjelica se trgnuo i jasno dva puta zahvatio Bayernovu zvijezdu po licu. Nakon toga je nastala velika gužva.

“Trener Union Berlina i nakon isključenja nije se smirio te je nastavio divljati na tribinama u prvom redu”, piše Sport1 i dodaje da je očito da je Bjelica bio iznerviran jer je u 72. minuti tražio jedanaesterac za svoju momčad, ali nije ga dobio.

Tokom jednog protunapada Bayernov desni bek Konrad Laimer gurnuo je Unionova igrača Kevina Behrensa.

“Vjerojatno je zbog toga Bjelica proključao i njegova frustracija izbila je u sceni sa Saneom. Hrvatski trener sada će se suočiti s dugotrajnom kaznom”, predviđa Sport1.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()