Bivši napadač Uniteda prozvao Ronalda: Otišao je u Arabiju zbog novca

Bez dlake na jeziku

28.07.2023. 10:13
  • Podijeli:
cristiano ronaldo reuters-646db28456cf9.webp Foto: Reuters

Bivši napadač Manchester Uniteda Odion Ighalo prozvao je Cristiana Ronalda zbog izjava da je u Saudijsku Arabiju prešao zbog strasti prema nogometu, a ne zbog novca.

I sam Ighalo je igrao u Saudijskoj Arabiji. Jedna je od prvih zvijezda koja je otišla put Azije, ali ističe da je to uradio isključivo zbog novca, a ne zbog nogometa, kako neki poput Ronalda kažu.

Nigerijac je prošle sezone bio najbolji strijelac saudijske Pro lige igrajući za Al-Hilal, a trenutno je slobodan igrač i razmatra gdje će nastaviti karijeru. Priznao je da su motivi koji stoje iza njegove odluke da pređe u Saudijsku Arabiju isključivo finansijske prirode.

"Kad si mlad, tad igraš iz strasti. Tada ti nije stalo do novca. Ali u mojim godinama, ja sam u završnoj fazi karijere, ne znam da li mi je ostala još jedna ili dvije godine karijere... Cijeli život sam igrao iz strasti, a sada je to zbog novca", rekao je Ighalo u izjavi za OmaSports TV.

Nakon toga, osvrnuo se na Ronaldove izjave o snazi lige u Saudijskoj Arabiji te nešto drugačijim motivima od finansijskih, iako je svima jasno da to nije slučaj.
"Nisam jedan od onih koji dođu i kažu 'Igram iz strasti'. Brate, to je novac, na kraju dana, to je samo novac. Igra li Ronaldo još uvijek iz strasti? Zaradio je 100 puta više nego ja u životu, a ipak je otišao u Saudijsku Arabiju. Je li to napravio iz strasti? To je sve za novac, brate", rekao je Ighalo.

Nigerijski reprezentativac tokom karijere igrao je za MAnchester United, Watford, Udinese, Granadu, Cesenu, nekoliko kineskih i saudijskih klubova...

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()